Geen pilletje, maar wel andere oplossingen

De vraag of er een pilletje is tegen pijnlijke voeten wordt vaak gesteld, maar het antwoord is helaas erg simpel: nee. Om pijnlijke voeten aan te pakken zult u geduld moeten hebben en door de zure appel heen moeten bijten. Natuurlijk zijn er oplossingen die de pijn aanpakken en na verloop van tijd zelfs geheel oplossen. De oplossing ligt vaak in de juiste combinatie van; minder belasten, uw voeten rust geven, goede demping, zolen, oefeningen, goede schoenen, fysiotherapie, koelen, pijnstillers, etc.. Maar pijnlijke voeten oplossen is ook een taak van de persoon die de pijn heeft.

Pijnlijke voeten aanpakken

Pijnlijke voeten zijn meestal door u zelf goed aan te pakken en op te lossen door bijvoorbeeld een weekje rust, uw houding aan te passen, eelt te verwijderen of oefeningen te doen. Op deze website vind u hints en tips over voetklachten en wat daar aan te doen.

Maar soms gaat de klacht niet weg. Het zelf herkennen van de oorzaak is lastig omdat pijn soms doorstraalt in de voeten en je lichaam een houding aanneemt om de pijn te vermeiden. Zo kan een pijnlijke hiel veroorzaakt worden door een peesplaat onder de voet of verkeerde afwikkeling van de voeten. Je zou eigenlijk een kijkje moeten kunnen nemen in de voet om het probleem en de oorzaak te bekijken.

Een bezoek aan een zorgverlener gespecialiseerd in voeten, zoals Podozorg, kan helpen de weg naar de oplossing te vinden. Een gespecialiseerde zorgverlener onderzoekt de voeten, kijkt naar uw houding en de afwikkeling van uw stappen, heeft de ervaring om onderscheid te maken en beschikt over middelen zoals voetscanners en mogelijk echografie om ‘in de voeten te kijken’ en de juiste oplossingsrichting te bepalen.

Waarom is Podozorg effectief?

Podozorg is een gespecialiseerde voetencentra met podotherapeuten en podologen met vele jaren ervaring en nascholing op voet en enkel gebied om ‘onoplosbare’ pijnlijke voeten aan te pakken. Podozorg werkt ook nauw samen andere zorgverleners zoals Fysiotherapeuten, Orthopeden, huisarts, pedicuren, schoenenwinkels en schoenmakers. Daarnaast deelt Podozorg ook haar ervaringen via Internet, Sociale Media en voetcongressen, zodat we in Nederland pijnlijke voeten steeds beter aanpakken en onder controle krijgen. Podozorg heeft een landelijke dekking van vestigingen die u hier kunt vinden.

Wat voor aanpak kunt u verwachten van Podozorg?

De volgende stappen zult u doorlopen om verbetering te ondervinden:

 1. Maak een afspraak bij Podozorg
 2. We bespreken het probleem, doen onderzoek en stellen een diagnose
 3. We stellen een plan van aanpak op en zo nodig met multidisciplinaire aanpak
 4. We bespreken met u het plan en de vervolgstappen
 5. Indien nodig zullen er maatwerk steunzolen voor u worden gemaakt
 6. We verwijzen u door naar andere aanvullende zorgverleners

  Maar dan komt het moeilijkste, want nu komt het erop aan en gaat ook u een rol spelen

 7. U moet therapietrouw zijn, dus de oefeningen uitvoeren, rust nemen, zolen dragen
 8. U moet doorzetten en dat kost tijd
 9. Podozorg blijft uw aanspreekpunt en volgt uw vorderingen

Plan B

Als alles is doorlopen, maar de aanpak niet helpt, gaan we over op een plan B. Plan B kan bestaan uit een afspraak maken bij bijvoorbeeld de pijn-poli, of een orthopedisch chirurg.

Vind een praktijk

Pijnlijke voeten en op zoek naar een pilletje? Wij leveren geen pilletje, maar wel een beproefde, gespecialiseerde aanpak, waarin uzelf een belangrijke rol heeft. Maak een afspraak bij een Podozorg praktijk en wij zetten u weer op het juiste spoor. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ellie Sluijter. Zij is (register) podoloog en AP-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Hulya

  “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

 • format_quote

  Ervaring van Jesse

  “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

 • format_quote

  Ervaring van Herman

  “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

 • format_quote

  Ervaring van Henriëtte

  “Ik ben erg goed geholpen, er wordt goed geluisterd en de klachten worden serieus genomen en behandeld. Ik ben erg tevreden!”

 • format_quote

  Ervaring van Joyce

  “Bij Podozorg werd ik goed en deskundig geholpen. Vooraf werd een duidelijke analyse gemaakt van het klachtenbeeld.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 20 juni 2024

  Valpreventie bij ouderen

  Valpreventie bij ouderen: leer hoe podologen en podotherapeuten helpen valincidenten te voorkomen en lees tips voor veilig schoeisel en thuisomgeving.

  Door Ka Ho Liu

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen