Werkwijze van Podozorg Veenendaal

Drie consulten/bezoeken

Een behandeling bij de registerpodoloog bestaat meestal uit drie consulten/bezoeken. Tijdens het eerste bezoek is er een uitgebreid onderzoek om de klacht en de oorzaak van de klacht zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Het onderzoek vindt plaats op blote voeten, maar ook met schoenen aan. Neem daarom uw veelgedragen schoenen mee. Na het onderzoek krijgt u uitleg over de bevindingen en een weloverwogen advies. In overleg met u wordt een keuze gemaakt voor de beste oplossingen, bijvoorbeeld:

  • Persoonlijk schoenadvies
  • Op maat gemaakte therapiezolen
  • Individuele aanpassingen van schoenen
  • Corrigeren en beschermen van de tenen met siliconen orthesen
  • Beschermen en ondersteunen met verband- en tapetechniek
  • Drukplekken verminderen met vilttherapie

Bij het tweede bezoek ontvangt u in de meeste gevallen uw therapiezolen of andere hulpmiddelen. Tijdens het derde bezoek, enkele weken na het tweede bezoek, bespreekt u de resultaten van de behandeling. In de meeste gevallen hebben de therapiezolen de klachten verholpen of verminderd. Als dit niet het geval is bekijkt u samen of aanvullend onderzoek, een andere behandeling, of doorverwijzing nodig is.

Maak een afspraak

Heeft u last van voet- of enkelklachten? Podozorg Veenendaal helpt u graag verder! Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij één van onze praktijken.

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.